Det är nog inte mycket som är godare en mörk regnig höst än en varm, välsmakande chokladmjölk. För att få den riktigt bra och luftig behövs en mixer.

Ingredienser

Recept för 2 personer
  • 1 msk socker
  • 4 msk kakaopulver
  • 4 dl mjölk
  • vispad grädde

Tillagning

Häll ner kakaopulver, socker och mjölk i mixern. Kör den så allt blandats ordentligt och chokladmjölken blivit luftig, ca 30-40 sek. Tänk på att volymen kommer öka ca 50% eftersom man mixar den kraftigt så du inte fyller mixern för full. Häll upp i muggar och värm i mikrovågsugn ca 2 minuter på medeleffekt eller värm under omrörning på spisen tills den blir lagom varm. Toppa med vispad grädde och njut.

Undvik att värm mjölken innan du häller ner det i mixern om du inte vill städa köket från chokladmjölk, övertrycket av värmen kan få locket att flyga av när du startar mixern.