Enkelt, billigare och så slipper man alla skumma ämnen fabrikanterna drygar ut sina produkter med. Gör din egen Manna Frutti istället. Servera med någon god sylt eller äppelmos.

Ingredienser

Ger ca 1,2 liter
  • 1 liter mjölk
  • 1 krm salt
  • 8 msk mannagryn
  • 4 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • 2 msk pektin

Tillagning

Häll ner mjölken i en stor kastrull tillsammans med salt, mannagryn och pektin. Koka upp under konstant omrörning, annars fastnar det lätt i botten. Låt sjuda på svag värme i ca 4-5 minuter.

Vispa i socker, vaniljsocker och vispgrädde. Låt stå i ca 10 minuter. Häll gröten i någon form av förpackning och ställ i kylskåpet för att kallna. Det brukar ta en 2-3 timmar ungefär.

Servera kall tillsammans med någon god hemgjord sylt eller äppelmos.

Tips

Vill du lyxa till det kan man använda hel vaniljstång istället för vaniljsocker. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda ner det i mjölken och koka upp tillsammans med vaniljstången. Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort vaniljstången. Fortsätt sedan enligt receptet.