Detta är godis man bara kan älska, det bästa av det bästa. I sin enkelhet såklart. Variera gärna chokladen med andra varianter som exempelvis ljus choklad eller chilichoklad. Kan även doppas i någon garnering som krossade nötter.

Ingredienser

Recept för ca 32 kulor
  • Cirka 300 g mjuk nougat
  • 300 g mandelmassa
  • 2 dl florsocker
  • Cirka 2 msk vatten eller vit baksirap
  • 200 g blockchoklad

Tillagning

Skär mandelmassan i småbitar. Arbeta ihop med florsockret. Tillsätt lite vatten eller sirap (2 msk) så går det lättare. Dela två högar och kavla föst ut en del mellan plastfolie. Ta bort foliet och skär ut 16 rutor (4×4). Lägg dem på hög och upprepa med den andra delen mandelmassa.

Dela nougaten i 32 lika stora bitar. Forma dem till kulor och slå in nougatkulorna i mandelmassrutorna. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad eller mikro på medeleffekt. Ta en provsticka eller tandpetare och stick i kulorna och doppa dem i chokladen och lägg upp på bakplåtspapper. Förvara kulorna kallt så dom inte smälter.