Minestronesoppa är både lätt och snabbt att tillaga. Grönsakerna kan varieras efter tycke, smak och vad man har hemma, likaså pastan.

Ingredienser

Recept för 4 personer Grönsaker
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 150-200 g pasta
  • 1 burk krossade tomater
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • färsk strimlad basilika

Tillagning

Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull. Häll i krossade tomater tillsammans med buljongtärningen och häll på vatten. Rör om och låt puttra i ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner i soppan. Smak av med salt och peppar.

Dekorera med några persiljekvistar och servera med färskt bröd.

Tips

Använder du spaghetti, tänk på att krossa dom i mindre, ca 1 cm långa bitar.