Morotskaka är gott och omåttligt populär, vilket kafé har den inte? Glasyren kan varieras i en mängd olika smaker, som denna med en härligt frisk limesmak.

Ingredienser

Recept för ca 24 bitar
Glasyr
  • 500 g skalade morötter
  • 16 dl vetemjöl
  • 9 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 6 dl solrosolja
  • 4 ägg
  • 200g philadelphiaost
  • 120 g rumstempererat smör
  • 8 dl florsocker (1 pkt á 500g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av två lime
  • saften av en lime
  • kokosflingor

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Häll ner alla torra ingredienser i en stor bunke och blanda ihop väl. Riv morötterna fint och fördela ner lite åt gången i mjölblandningen med en gaffel. Blanda ned olja och ägg och rör ihop till en smidig smet.

Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda i ugnen i ca 45-60 minuter. Känn med en sticka så kakan inte är kladdig i mitten.

Häll ned alla ingredienserna till glasyren en en bunke och rör runt tills det blandats väl. Låt morotskakan kallna och bred över glasyren över hela kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna i kylskåp i 20-30 minuter. Dela upp kakan i 18-24 delar, eller servera hela som den är. Dekorera gärna med lite riven morot på toppen.