En enkel och god omelett som man snabbt svänger ihop till lunch.

Ingredienser

Recept för 2 omeletter
  • 4 medelstora ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl gräslök
  • 240 gram bacon (2 pkt)
  • ca 1 dl riven ost
  • salt och vitpeppar
 

Tillagning

Skiva baconen i strimlor. Fräs baconen på medelhög värme tills som blir något gyllenbruna, ca 8-10 minuter. Häll baconen i en sil för att ta bort överflödigt fett. Fördela baconen i två pannkaksjärn.

Vispa ihop ägg och möjlk och vänd sedan ner gräslöken. Salta och peppra efter behag.

Häll ner äggsmeten i pannan med baconen. När ytan stelnat något, fördela osten på toppen. Tillaga omeletterna på låg värme tills ytan stelnat helt. Ha inte för hög värme, då riskerar du att få en bränd botten och svårt att lossa omeletten. Vik omeletterna på mitten och severa.