Detta receptet kräver lite förberedelse då man först behöver göra pannkakor, sedan behöver dessa kylas av innan man kan börja med själva pannkakstårtan. Men resultatet blir alltid en succé, framför allt hos barnen.

Ingredienser

Recept för 6-8 personer Pannkakssmet
  • ca 5dl grädde
  • Sylt av valfri smak
  • Frukter eller bär som garnering
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • Smör till stekning

Tillagning

Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Tillsätt sedan mjölet och rör om kraftigt, för bästa resultat rekommenderas en elvisp för att slippa klumpar. Värm en stekpanna och klicka i lite smör och häll i ca 1-1,5 dl smet och grädda. För att göra varje pannkaka frasig lägg i en klick smör när du gräddar nästa pannkaka. Låt pannkakorna bli kalla!

Vispa grädden så den blir fast, man ska kunna vända upp och ner på punken utan att det rinner. Börja med en pannkaka i botten och lägga sen på ett lager sylt. Varva sedan med grädde och sylt mellan varje ny pannkaka. Avsluta med grädde på toppen. För lite mer estetisk pannkakstårta kan du även klä sidorna med grädde.

Garnera med bär på toppen och servera.

Tips

Du kan även blanda samman en del av grädden som du har mellan pannkakorna med sylten direkt istället för att dela upp det och avsluta med bara grädde på toppen.