En härlig grönsaksblandning att ha som förrätt eller som en lättare lunch.

Ingredienser

Recept för 4 personer Rostade tomatbröd
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 2 stora zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 msk hackade basilikablad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 50g ansjovisfiléer
  • salt och peppar
  • En baguette
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tomat
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Tillagning

Skär löken i klyftor. Skär bort hinnorna och fröna från paprikan och skär den i stora bitar. Skiva zucchinin och vitlöksklyftorna. Hacka ansjovisfiléerna. Kärna ur och dela oliverna i halvor.

Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna och lägg i lök, paprika zucchini och vitlök. Stek sakta i 20 minuter och rör om då och då. Tillsätt vinäger ansjovis, oliver och krydda efter smak. Blanda väl och låt svalna.

Ställ ugnen på 220 grader. Dela baguetten diagonalt i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka tomaterna. Blanda ihop pressad vitlök, tomater, olja och kryddor. Lägg brödskivorna på en plåt och bred ut ett tunt lager på varje brödskiva.  Grädda i ugnen i 5-10 minuter tills de är frasiga.

Dela upp grönsaksblandningen på tallrikar och strö över basilika. Servera med det varma brödet.