Nykokt färsk pasta kombineras här med grön vacker broccoli och härligt rökt sidfläsk. Nyriven parmesanost gör denna perfekta symfonin ännu bättre.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 500 gram färsk fettuccine
  • 1 broccolibukett
  • 100 gram rökt sidfläsk
  • ca 2 dm purjolök
  • 50 gram parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • smör till stekning
  • salt och peppar
 

Tillagning

Halvera purjolöken och skölj den. Hacka i strimlor. Skär bort stammen och de grövre delarna på broccolin. Grovhacka den och spara även de små blomknopparna som brukar falla av. Tärna sidfläsket i små bitar.

Smält smör i en stor gryta och häll ner olivoljan. Fräs sidfläsket i ca 1 minut och häll sedan ner broccolin och purjolöken. Fräs allt på medelhög värme tills broccolin blivit varm och mjuknat något. Häll mer grädden och låt puttra medan den färska pastan kokas (normalt 4-5 minuter för fettuccine). Salta och peppra efter smak.

Riv ner parmesanosten i blandningen och blanda ner den nykokta pastan. Servera direkt.

Tips

Vill man lyxa till det lite extra är det väldigt gott att även tillsätta en näve nyplockade kantareller.