När plommonen börjar mogna i trädgården är det ett perfekt tillfälle att göra en härlig kräm till frukostbordet.

Ingredienser

Recept för ca 1,5 liter kräm
  • ca 1 kg plommon
  • 8 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 6 msk potatismjöl

Tillagning

Tvätta av, kärna ur och skär plommonen i mindre bitar. Koka upp vatten och socker tillsammans med kanelstången. Lägg ner plommonen i det kokande vattnet och vrid ner värmen. Låt småkoka 15-20 minuter. Rör om då och då.

Vill du inte ha med skalen kan man plocka ut dom under tiden plommonen småkokar. Använd en tesked och en trägaffel för att plocka upp skalen. Lägg skalen på trägaffeln och peta tillbaka ev. fruktkött.

Rör ut potatismjölet i kallt vatten. Ta bort kastrullen från värmen och häll sakta ner redningen medan du rör. Plocka upp kanelstången och koka upp krämen igen.

Serveras kall, eller avsvalnad tillsammans med mjölk.

Tips

För att få en slät kräm, mixa allt i en mixer innan redningen blandas ner i kastrullen.