Potatissallad är ett gott tillbehör till många rätter, som grillat kött eller kyckling bland annat. Rödlöken går även utmärkt att byta ut mot purjolök.

Ingredienser

Recept för 4 personer Majonnäs (ger ca 3 dl)
  • 600 g kokt kall färskpotatis
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ röd lök
  • 4 st rädisor
  • gräslök, dill och persilja
  • salt och peppar
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl matolja
  • salt och svartpeppar

Tillagning

Börja med att göra majonnäsen. Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.

Hacka löken och kryddorna fint. Dela rädisor och potatis i mindre bitar. Blanda majonnäs, gräddfil och créme fraiche. Blanda sedan i kryddorna och rör ner potatis, lök och rädisor. Smaka av med flingsalt och grovmald svartpeppar. Låt stå någon timma i kylen innan servering för att dra ut smakerna ordentligt.

Tips

Av majonnäsen som blir över kan man blanda i en vitlöksklyfta och få en delikat aioli.