Potatissoppa med kolja

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
350 g koljafilé
450 g potatis(ar)
6 msk grädde
2 msk smör
1 gul lök(ar)
1 purjolök
2 msk vetemjöl
8.5 dl mjölk
1 lagerblad
2 msk persilja
salt & peppar

Potatissoppa med kolja

  • 40 min
  • 4 portioner
  • Mellan

Ingredienser

Steg

1
Klar

Koka potatisen i en kastrull med saltat vatten tills den är mjuk, ca 20 minuter.

2
Klar

Hacka under tiden lök och strimla purjolöken. Smält smöret i en stor gryta och tillsätt sedan löken och purjolöken. Fräs under omrörning tills allt mjuknat något.

3
Klar

Häll ner mjölet i en skål och blanda ner lite mjölk och rör runt till en slät, klumpfri smet. Häll ner smeten i grytan och koka lätt under omrörning någon minut. Tillsätt resten av mjölken i omgångar och rör runt. Hacka persiljan och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ca 15 minuter.

4
Klar

Skölj koljafiléerna under rinnande kallt vatten och låt rinna av. Kontrollera så att fisken är helt benfri och skär fisken i lagom stora munsbitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda ytterligare 15 minuter, tills fisken är genomkokt.

5
Klar

Mosa den kokta potatisen och blanda ner i grytan tillsammans med grädden. Tillaga ytterligare ett par minuter och ta bort från plattan. Ta bort lagerbladet.

6
Klar

Häll upp soppan i varma skålar och garnera med persilja. Servera med nybakt bröd.

föregående
Energizer
nästa
Gin och fläderdrink
föregående
Energizer
nästa
Gin och fläderdrink

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.