Den här chutneyn kan man göra även med frysta rabarber. Den passar perfekt till grillad kyckling, fläskfilé och även till nötkött. Passar också som glace marinad till grillat. Pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen. Är även gott på rostade mackor.

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 3 rödlökar
  • 1 äpple
  • 8 dl socker
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • 1-2 msk finhackad chilifrukt
  • salt och peppar

Tillagning

Skär rabarbern i cm-stora bitar. Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och hacka äpplet. Lägg rabarber, lök och äpple i en kastrull och låt småkoka tills löken är genomskinlig. Tillsätt resten av ingredienserna och koka till en simmig konsistens, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Rabarberchutney är gott till grillat, grytor, currygrytor mm. Passar också som glacemarinad till grillat, pensla korvar, grönsaker och köttbitar precis i slutet på grillningen.