Ratatouille är en lättlagad och nyttig rätt som här kombineras med härlig blandning av kyckling och grönsaker.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • ca 200g kycklingfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 2 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 grön paprika
  • 250g champinjoner
  • 3 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk provensalsk kryddblandning
  • 1 bruk krossade tomater
  • salt och nymald svartpeppar

Tillagning

Skär kycklingen i tärningar. Hacka löken. Tärna zucchinin och aubergine. Kärna ur och tärna paprikan. Skiva champinjonerna fint. Ställ grönsakerna ut sidan och hetta upp oljan i en stor traktörpanna eller gryta. Bryn kycklingtärningarna runtom i drygt 5 minuter.

Tillsätt grönsaksblandningen och vitlöken i pannan tillsammans med kryddblandningen och blanda om väl. Blanda ner tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda försiktigt i ca 20 minuter.

Smaka av med salt och peppar och servera.

Tips

Du kan också lägga ner ratatouillen i en ugnssäker form i slutet på koktiden, strö över ett generöst lager parmesanost, och gratinera den 5 minuter i ugnen tills osten har smält.