Pannacotta är nog egentligen en av de lättaste efterrätterna att tillaga, och gör garanterat succé. Lätt att variera med olika smaker och tillbehör. Planera i tid dock, den kräver några timmar i kylskåpet.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (½ gram)
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk salmbärs- eller björnbärssylt
  • Salmbär eller björnbär till garnering

Tillagning

Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, saffran, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta sedan av den från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp och låt sedan svalna några minuter.

Lägg en klick sylt i botten på 4 glas. Häll försiktigt gräddblandningen över sylten och ställ glasen i kylen i minst 4 timmar. Garnera med lite bär och servera.