Ugnspannkaka är snabbt och lätt att göra, och sköter sig själv i ugnen. Denna klassiska ugnspannkaka får lite extra sötma och smak av ett lager äpplen på toppen.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl yoghurt
  • 2 stora äpplen
  • 250 g bacon
  • salt
 

Tillagning

Vispa ihop ägg, mjölk, yoghurt och mjöl och till en slät smet och smaka av med lite salt. Ställ åt sidan. Skär baconen i tunna strimlor och fräs lätt i en stekpanna, dom ska inte bli knaperstekta. Skala och kärna ur äpplena och skiva i tunna skivor. Häll ner baconen i pannkakssmeten och blanda runt. Häll smeten i en smord ugnsform och toppa med äppelskivorna.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter beroende på tjocklek. När den är fast i mitten är den klar. Servera med lingon- eller jordgubbssylt.