Härligt god och nyttig fiskrätt som serveras på en bädd av ljuvliga grönsaker.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 3 späda morötter
  • 1 purjolök
  • 800 g sejfilé
  • Saften av 1 citron
  • 2 msk olja
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • Salt & svartpeppar
  • Citronskivor

Tillagning

Skrubba och ansa morötterna. Skär dem i tjocka strimlor på längden. Ansa purjolöken och skär ett snitt längs med, skölj väl. Skiva purjolöken tunt. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka dem lätt med hushållspapper. Droppa citronsaft över fisken och ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en vid stek- panna. Lägg i grönsakerna och fräs hastigt, ca 1 min. Häll på vitt vin och fiskbuljong. Salta, peppra och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda ca 5 min under lock.

Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Lägg filéerna bredvid varandra ovanpå grön- sakerna. Lägg på locket och fort- sätt sjuda 10–15 min på svag värme. Lägg upp fisken och grön- sakerna på ett fat eller servera direkt från stekpannan. Garnera med citronskivor. Servera gärna kokt potatis eller persiljepotatis till fisken.