Dessa pastarullar är fyllda med en spenat- och ricottaostblandning, och serveras med en fräsch tomat och bönsallad.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 1 fp färska lasagneplattor
  • 250 g ricottaost
  • 450 g tinad spenat
  • 1 rödlök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk krossade tomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 75-100 g riven ost
  • 1 tsk honung
  • 1 citron
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk oregano
  • ½ dl tomatpuré
  • olivolja
  • Salt & svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform med lite olja eller smör.

Finhacka en halv rödlök och fräs i lite olja. Pressa ner två av vitlöksklyftorna och fräs tillsammans med löken något minut. Krama ur spenaten och blanda ner det tillsammans med löken. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt bli varmt och dra undan pannan från plattan. Blanda ner  ricottaosten.

Dela lasagneplattorna i 10-12 cm långa bitar och fördela spenatfyllningen i ena kanten på varje bit. Rulla ihop plattorna och låt någon cm av plattan överlappa. Lägg rullen i den smorda ugnsformen med skarven nedåt.

Häll ned en burk krossade tomater, två vitlöksklyftor, basilika, oregano och tomatpuré samt lite salt och svartpeppar i en mixer och mixa till en slät sås. Häll såsen över pastarullarna och gratinera i ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen och häll över den rivna osten. Gratinera ytterligare 10 minuter.

Skölj kidneybönorna och låt rinna av. Strimla en halv rödlök och dela körsbärstomaterna. Lägg allt i en skål. Riv skalen från en citron. Pressa ut saften från citronen i ett glas och tillsätt 2 msk olja, honungen och en pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och peppar. Blanda runt och häll dressingen över salladen.

Servera cannellonin tillsammans med salladen.