Ingredienser
-
1 gul lök(ar)
-
3 msk olivolja
-
0.5 tsk riven muskotnöt
-
2 krm cayennepeppar
-
500 g hackad spenat
-
3 dl grädde
-
8 dl vatten
-
2 tärningar grönsaksbuljong
-
3 dl riven ost
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivoljan i ca 10 minuter tills den mjuknat och fått fram sötman. Den får absolut inte brännas vid. Krydda med muskotnöt och kajennpeppar. |
2
Klar
|
Tillsätt den spenaten (behöver inte tinas om den varit fryst) och rör om. Blanda ner grädde, vatten och buljongtärningarna. Låt småkoka i 10-15 minuter. |
3
Klar
|
Smaka av med salt och peppar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner osten. Dekorera ev. tallrikarna med färsk spenat och/eller ringla lite grädde på toppen och servera med nykokt ägg. |