En delikat och lätt sallad med nudlar och svamp. Chili och lime ger den en stark och syrlig smak.

Ingredienser

Recept för 4 personer Dressing
  • 250 g risvermicelli (nudlar)
  • 2 msk sesamolja
  • 6 salladslökar
  • 180 g skogschampinjoner
  • ½ gurka
  • 4 msk sesamolja
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • juice från 2 lime
  • 1 tsk socker/råsocker
  • 1-2 tsk stark chilisås
  • 2 msk färsk hackad koriander

Tillagning

Blötlägg nudlarna i en skål med varmt vatten, eller enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och lägg i en stor skål. Höll över sesamolja och blanda tills nudlarna är täckta av oljan. Skiva salladslök och svamp. Skär gurkan i korta smala stavar. Lägg ner allt i skålen med nudlarna.

Häll sesamolja, fisksås, pressad lime, socker och chilisås i en liten skål och vispa ihop allt. Rör ner hackad koriander.

Häll dressingen över salladen och blanda ihop. Servera omedelbart.

Tips

För en mer robust konsistens kan man använda tjocka thailändska nudlar. Chilisåsen kan även ersättas med sambal oelek. Tänk på att sambal oelek är lite starkare.