Starksur nudel- och svampsallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

250 g risvermicelli andra varianter av nudlar går lika bra
2 msk sesamolja
6 salladslökar
180 g skogschampinjoner
0.5 gurka
Dressing
4 msk sesamolja
2 msk thailändsk fisksås
2 lime endast juicen
1 tsk socker
2 tsk stark chilisås
2 msk färsk hackad koriander

Starksur nudel- och svampsallad

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 15 min
  • Lätt

Ingredienser

  • Dressing

Tips

Dela

För en mer robust konsistens kan man använda tjocka thailändska nudlar. Chilisåsen kan även ersättas med sambal oelek. Tänk på att sambal oelek är lite starkare.

Steg

1
Klar

Blötlägg nudlarna i en skål med varmt vatten, eller enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och lägg i en stor skål. Höll över sesamolja och blanda tills nudlarna är täckta av oljan. Skiva salladslök och svamp. Skär gurkan i korta smala stavar. Lägg ner allt i skålen med nudlarna.

2
Klar

Häll sesamolja, fisksås, pressad lime, socker och chilisås i en liten skål och vispa ihop allt. Rör ner hackad koriander.

3
Klar

Häll dressingen över salladen och blanda ihop. Servera omedelbart.

föregående
Hemgjord Gnocchi
nästa
Asiatisk gurksallad
föregående
Hemgjord Gnocchi
nästa
Asiatisk gurksallad

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.