En lätt och snabblagad paj för alla tillfällen. Perfekt att fryst ned och ha som matlåda. Servera gärna med sallad, tomater och gurka.

Ingredienser

Recept för 4 personer Pajfyllning
  • 4 dl mjöl
  • 50 gram smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • 600 gram nötfärs
  • 1 påse tacokryddor
  • 2 dl Crème fraîche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • ost till garnering

Tillagning

Blanda rumstempererat smör tillsammans med mjöl och bakpulver med fingrarna. Häll ner mjölken och blanda till en fast deg. Fördela pajdegen jämt i en ugnssäker form och förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader, tills den börjar få lite färg.

Fräs ihop färsen tillsammans med tacokryddorna och ställ åt sidan. Tärna paprika och tomat och blanda det tillsammans med Crème fraîche och majonnäs. Häll ned köttfärsblandningen i pajen och lägg grönsaksblandningen över färsen. Garnera med lökringar och riven ost.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.