Att göra pesto på färska tomater är mycket gott. Till festen är det trevligt med tomatpesto i tre olika färger.

Ingredienser

Recept för ca 4 personer
  • 4 Vikentomater
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ dl solrosfrö
  • 1½ dl färsk basilika
  • ½-1 dl olivolja
  • ½ dl Parmigiano Reggiano (parmesanost)
  • salt, svartpeppar

Tillagning

Skala tomaterna (det går superlätt om du doppar dem hastigt i kokande vatten). Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Mixa tomatköttet tillsammans med vitlök, solrosfrö, basilika och hälften av oljan. Tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Rör ner den finrivna parmesanosten och tillsätt mer olivolja för att få rätt konsistens.

Tips

Peston ska ätas inom några dagar. Pesto är särskilt gott till färsk pasta, men kan också användas som dipp eller smörgåspålägg.

Länkar

Recept från http://www.vikentomater.se