Denna härliga grekiska sås passar till både kött- och fågelrätter. Såsen serveras kall och passar även bra till sallader.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
 

Tillagning

Skölj gurkan, dela den på mitten och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan grovt med ett rivjärn. Lägg den rivna gurkan i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan ur gurkan.

Blanda yoghurt, pressad vitlök och olivolja och tillsätt den rivna gurkan. Smaka av med lite salt efter smak. Ställ helst tsatsikin i kylskåp några timmar så smakerna får dra till sig ordentligt.

Serverar du tsatsikin i en skål, dekorera då gärna med några oliver och en skvätt citronsaft, dill eller hackad gräslök på toppen.