Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt. Eller vad sägs om aubergine fylld med hummus, rödlök, rostad lök och färsk mynta? Bara fantasin sätter gränserna.

Ingredienser

Recept för 4 personer Förslag på tillbehör
  • 2-3 auberginer
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2 dl hummus
  • 1 dl tapende
  • 1 dl tomatsås
  • 4 inlagda kronärtskockshjärtan
  • 1 dl oliver
  • 4 halverade cocktailtomater
  • 4 msk rostad lök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • färsk mynta
  • färsk oregano

Tillagning

Sätt ugnen på 200ºC. Dela auberginen på längden. Lägg auberginen med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och ställ i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut auberginen och strö över flingsalt.

Toppa auberginen med några av tillbehören ovan, eller utifrån egen fantasi. Strö över lite rostad lök och garnera med mynta eller basilika. Beroende på garnering kan man även gratinera dom ytterligare i ugnen, ex om man har ost eller mozzarella på.