Ugnsstekt sidfläsk med stekt svamp och potatismos

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
600 g rökt sidfläsk
800 g potatis(ar)
400 g små skogschampinjoner
80 g smör
0.5 dl socker
2 dl varm mjölk
Lingonsås
1.5 dl vatten
0.5 st tärning köttbuljong
0.5 msk soja
1 dl lingonsylt Använd gärna rårörda lingon
0.5 dl grädde
majsenaredning
salt & peppar

Ugnsstekt sidfläsk med stekt svamp och potatismos

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • 4 timmar
  • 4 portioner
  • Mellan
  • 120 ℃

Ingredienser

  • Lingonsås

Steg

1
Klar
4 h

Varm upp ugnen till 120 ℃. Lägg sidfläsket i en ugnssäker form och ställ mitt i ugnen i ca 4 timmar. När det återstår ca 30 minuter i ugnen är det lagom att påbörja resten av maten.

2
Klar
25 min

Potatismos

Koka potatisen tills den är genomkokt, ca 18-22 minuter beroende på sort och storlek. Lägg rumsvarmt smör i en skål och pressa sedan ner potatisen i skålen. Häll ner sockret. Blanda runt tills smör och sockre har blandats in i potatisen. Rör sedan ner den varma mjölken försiktigt i moset tills du får önskad konsistens. Häll inte i allt på en gång! För krämigare mos kan man ersätta hälften av mjölken med grädde.

3
Klar
10 min

Lingonsås

Koka upp vattnet till såsen och tillsätt buljongtärningen och sojan. Rör ner lingonsylt och grädde. Smaka och med salt och peppar. Låt sjuda 8-10 minuter på låg till medelhög temperatur. Red såsen med majsenaredning så det tjocknar något.

4
Klar

Tvätta rent svampen i kallt vatten. Fräs svampen i riktigt med smör tills den mjukar och blivit något mörkare i köttet. Strö ev. lite salt över svampen.

5
Klar

Servera köttet tillsammans med potatismoset, lingonsåsen och svampen.

föregående
Amerikanska pannkakor
nästa
Äppelsockerkaka
föregående
Amerikanska pannkakor
nästa
Äppelsockerkaka

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.