En god och lätt spenatsallad med en varm blandning av svamp och pancetta. Servera gärna som en lättare förrätt.

Ingredienser

Recept för 4 personer Dressing
  • ca 1½ liter färsk babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 150g pancetta (alt. bacon)
  • 280g blandade svampsorter
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm socker
  • salt och peppar

Tillagning

Börja att göra dressingen. Häll olivolja, vinägern, senapen, socker, salt och peppar in en skål. Vispa samman kraftigt.

Skölj spenaten i kallt vatten och låt den rinna av. Lägg i en stor salladsskål.

Tärna pancettan och skiva svampen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek pancettan i ca 3 minuter. Häll ner svampen och fräs ihop allt i ytterligare 3-4 minuter tills svampen mjuknat. Häll ner dressingen i stekpannan och häll över alltsammans i skålen med spenaten. Vänd runt allt så det täcks av dressingen.

Servera omedelbart.