En lätt soppa med lite sting från både spansk peppar och ingefära.

Ingredienser

Recept för 4 personer Dumplings
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 4 cm färsk ingefära
  • 6 salladslökar
  • 3 stänger citrongräs
  • 1,5 vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk ljus soja
  • 2-3 morötter
  • 400 g risnudlar
  • grovmalen svartpeppar
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 st stängel citrongräs
  • 400 g fläskfärs
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ljus sojasås
  • 0,5-1 tsk grovmalen svartpeppar

Tillagning

Börja med att tillverka dina dumplings. Arbeta ihop mjöl och vatten till en deg. Finhacka citrongräset. Rör ihop fläskfärs, sojasås, fisksås, citrongräs och svartpeppar till en fast smet. Ta ca 1 msk av degen och arbeta ut den till en rund, tunn platta med händerna. Lägg ca 1 msk av färsblandningen i mitten av plattan. Vik ihop till en dumpling och nyp ihop kanterna runt färsen. Lägg åt sidan på en tallrik med en fuktig handduk över.

Finhacka vitlök och pepparn. Skala ingefäran och strimla den fint. Strimla även citrongräset och salladslöken. Koka upp vatten och lägg ner buljongtärningarna, vitlök, ingefära, citrongräs, pepparn och cirka hälften av salladslöken. Häll i fisksås och soja och låt koka upp. Koka buljongen ca 3 minuter utan lock.

Lägg ner dumplingarna och låt sjuda 3-5 minuter, eller tills de är genomkokta. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skala och strimla morötterna mycket fint och låt koka med i soppan den sista minuten.

Fördela risnudlarna i fyra skålar. Häll över soppan och toppa med dumplings. Strö över resten av salladslöken och grovmalen svartpeppar. Servera rykande het.