Vitlöksbröd är en perfekt aperitif till gästerna innan maten för att sätta igång smaklökarna. Kan även serveras som tilltugg till maten om man så vill. Variera gärna mängden vitlök efter tycke och smak.

Ingredienser

Recept för 4 personer
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • En nypa salt
  • 50 gram smör

Tillagning

Lägg smöret i en lagom stor skål. Pressa ner vitlöken, tillsätt oreganon och en nypa salt i smöret. Blanda ihop ingredienserna väl så att vitlöken och oreganon fördelar ordentligt i smöret. För att få fram smakerna i vitlökssmöret låt det gärna stå ett tag i kylskåpet innan tillredning. Rosta brödet i en stekpanna, i ugnen eller i brödrosten. Bre på ett ordentligt lager med vitlökssmör direkt på bröden och servera.

Tips

För att lättare blanda vitlökssmöret låt gärna smöret stå framme en stund i rumstemperatur så det blir mjukt. Vitlökssmöret kan även med fördel användas till exempelvis stekt kött för att förhöja smakupplevelsen.