Lätt och nyttig wrap med kyckling och avokado. Serveras med en sesamdressing.

Ingredienser

Recept för 4 personer Sesamdressing
  • 450g kycklingfiléer
  • 1 liter hönsbuljong
  • 4 tortillabröd
  • 150g vitkål
  • 2 avokdor
  • ½ gurka eller zucchini
  • 1 salladslök
  • 50g rödbetsgroddar
  • 1 ägg
  • 2 msk majonäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar

Tillagning

Lägg kycklingfiléerna i en kastrull tillsammans med hönsbuljongen och låt koka i ca 1 timme. När kycklingen kokat klart, ta upp dem och dra isär köttet med två gafflar till strimlor. Spara lite av buljongen för att fukta ner köttet lite.

Strimla vitkålen och salladslöken samt skiva avokadon. Hyvla gurkan eller zucchinin. Koka ägget i 4 minuter. Skala och lägg det i en bunke. Mixa ihop ägget med majonnäs, vinäger, sesamolja, och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar. Värm på tortillabröden i en torr stekpanna.

Lägg kycklingen och grönsakerna på tortillabrödet och ringla över dressing. Rulla ihop och servera.

Tips

För att göra wrapen snabbare kan man köpa färdiggrillad kyckling som man strimlar istället.