Honungen och äpplena ger en perfekt sötma till detta härligt doftande bröd. Dela brödet, frys ner och tina upp i omgångar för längre hållbarhet.
Ingredienser |
|
Recept för 2 limpor |
|
|
Tillagning
Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör runt till jästen har löst upp sig i vattnet.
Riv äpplen grovt. Tillsätt äppelriv, honung, salt och nästan allt mjöl i bunken. Spara lite till utbakningen Arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck med handduk och låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat underlag och dela den i två delar. Forma degen till två limpor och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt. Täck över med handduk och låt jäsa i ca 40 minuter.
Ställ in brödet i den nedre delen av ugnen, säng ungsvärmen till 225 grader och grädda i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna.