En lätt och god varm sallad som passar både till en lättare lunch eller middag. En del av baconen kan gärna ersättas med stekt kyckling för att få salladen mer matig.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 4 msk olivolja
  • 5-6 skivor bacon
  • 2 skivor vitt bröd
    ex formfranska.
  • 500 g färsk spenat

Tillagning

Skiva baconen en fina små bitar. Lägg dom i en kal stekpanna och sätt på medelhög värme och tillsätt 2 msk olivolja. Knaperstek baconen. Ta ur baconen ur stekpannan, men spara fettet. Skär bort kanterna på det vita brödet och tärna i lagom stora bitar (ca 1×1 cm). Vänd runt brödtärningarna i fettet från baconen och stek tills dom blir frasiga och gyllene. Ta ur krutongerna ur stekpannan och lägg åt sidan.

Riv itu spenaten eller strimla den. Häll ner resterande olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna och hetta upp. Blanda ner spenaten och fräs den snabbt i någon minut tills bladen börjar sloka. Häll ner spenaten i en serveringsskål och strö över bacon och krutonger.

Servera omedelbart.

Tips

För att få en lite matigare sallad kan man ta bort några skivor bacon och ersätta med en kycklingfilé som är skurna i små tärningar. Stek kycklingen tills den är helt genomstekt, salta och peppra efter smak.