Ett fräscht och krispigt alternativ till traditionella tacos med härliga asiatiska smaker. Lätt att slänga ihop på fredagskvällen.

Ingredienser

Recept för 4 personer
Sås till köttfärsen
  • 500 g nötfärs
  • 16 st tortillas
  • 4 klyftor lime
  • 4 st morötter
  • 400 g spetskål
  • 1 kruka koriander
  • 3 dl crème fraiche
  • smör
  • salt & peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lime
  • 2 st chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 40 g ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 4 tsk socker

Picklad gurka

  • 1 st gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • en nypa salt och socker

Tillagning

Tvätta av och riv gurkan i långa remsor med ex. en osthyvel. Lägg gurkremsorna i en skål och slå över vitvinsvinägern, sockret och en nypa salt. Blanda runt allt och ställ åt sidan.

Kärna chilin och skala ingefäran. Finhacka ingefära, chili och vitlök. Press saften från limen i en skål och häll ner ingefäran, chilin och vitlöken. Blanda ner sojan, olivoljan och sockret.

Bryn köttfärsen i en stekpanna med en klick smör tills den får lite färg. Rör ner såsen ovan och låt allt sjuda ca 10 minuter. Rör runt lite då och då. Smaka ev. av med salt och peppar.

Riv morötterna grovt. Strimla spetskålen fint. Hacka koriandern grovt. Lägg de i skålar. Värm tortillabröden i ugnen ett par minuter. Linda gärna in dom i en handduk så dom behåller värmen efteråt.

Servera tortilla genom att bre ett lager Crème fraîche på brödet och fyll med köttfärs, grönsaker, hackad koriander och den pickade gurkan. Servera med en varsin limeklyfta.