Härligt god skaldjurstårta som kan serveras som förrätt eller som tilltugg. Går utmärkt att frysa ner till senare tillfälle. Tinas i kylskåp någon timma innan servering.
Ingredienser |
|
Recept för 10-12 personer |
|
|
Tillagning
Mixa kavring i en matberedare till en smulig massa. Smält 75 g smör och rör ner det i brödsmulorna. Smörj en springform med 0,5 msk smör. Tryck ut brödmassan i formen och låt stå i kylskåp i 1 timme.
Skala och finhacka räkor. Finhacka kräftstjärtar och dill så att du får ca 0,5 dl hackad dill. Lägg gelatinblad i kallt vatten i 10 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinbladen i en liten kastrull på svag värme.
Blanda räkor, kräftstjärtar, riven pepparrot, philadelphiaost, kesella, hackad dill, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Tillsätt gelatinet och blanda väl. Fördela fyllningen på kavringsbottnen och låt tårtan stå svalt i minst 5 timmar (gärna över natten).
Skär bitar av tårtan och dekorera med forellrom och några dillkvistar.