En väldigt lättgjord glass som är riktigt krämig och delikat. Alltid en uppskattad efterrätt som är lätt att smaksätta enligt tycke och smak.

Ingredienser

Recept för 6 personer Smaksättning
  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 dl lemon curd
  • 1.5 dl mango
  • 1.5 dl hallon
  • 1.5 dl jordgubbar
  • 2 dl riven mörk eller ljus choklad

Tillagning

Vispa grädden fluffig, utan att den blir kompakt.

Välj någon av smaksättningarna, eller vad du själv tycker är gott. Hallon behöver man passera för att slippa kärnor, mango och andra bär eller frukter blir bäst att puréa först om man inte vill ha bitar i glassen. Blanda sedan ner det tillsammans med den kondenserade mjölken.

Vänd ner grädden i den kondenserade mjölken och ställ in i frysen i 8-10 timmar.

Tips

Tina gärna upp glassen i 10-15 minuter innan den serveras.