En lättlagad vardagsmiddag som serveras med en gräddig sås med lite extra sting.

Ingredienser

Recept för 4 personer  
  • 8 st potatis(ar)
  • 4 st benfria fläskkotletter
  • 3 dl grädde
  • 2 dl sambal oelek
  • 0.5 dl soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk agavesirap
  • salt & peppar

Tillagning

Rör ihop créme fraiche, grädde, soja, sambal oelek och agavesirap (alt. socker). Vill man ha det lite starkare kan man ta i mer sambal oelek.

Lägg kotletterna i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Häll ner såsen i formen och grädda i ugnen ca 1 h.

Koka potatisen när det återstår 20-25 min (beroende på vilken sort). Servera kotletterna med potatisen och en god sallad.

Tips

Har du inte sambal olelek hemma så testa gärna med en het tomatsalsa istället, gärna en chunky variant så man får lite goda bitar i såsen också.