Grekisk bondomelett

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
400 g kokt potatis(ar)
2 msk smör
0.5 msk salt
6 ägg
150 g salladsost
3 dl mjölk
1 tsk salt

Grekisk bondomelett

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Vegetariskt
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt
  • 175 ℃

Ingredienser

Steg

1
Klar

Tärna potatisen och stek i smör tills den får fin färg i en ugnssäker stekpanna (se till att även handtaget tål värmen). Går även bra att råsteka tärnad potatis om man vill det. Salta potatisen och blanda runt.

2
Klar

Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en bunke och häll över blandningen i stekpannan med potatisen. Smula eller strö över bitar av salladsosten ovanpå äggsmeten i pannan. Grädda omeletten högst upp i ugnen tills den får fin färg, vilket tar ca 20-25 minuter.

Servera gärna med en tomatsallad, oliver och en bit lantbröd.

föregående
Surdegsbröd
nästa
Fläskkotlett i ugn med gräddig sås
föregående
Surdegsbröd
nästa
Fläskkotlett i ugn med gräddig sås

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.