Pytt i panna

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 kg potatis(ar)
300 g korv gärna olika sorter med god smak
2 pkt bacon alt. stekfläsk
1 stor gul lök(ar)
2 msk balsamvinäger kan uteslutas
4 ägg
smör
salt & peppar

Pytt i panna

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 40 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Vill man ha en mustigare pytt så kan man stuva allt i lite grädde. Gör detta på slutet efter allt är ihopblandat och låt koka ihop.

Steg

1
Klar

Skala potatisen och tärna upp den i lagom storlek. Lägg potatisen i en bunke med vatten under tiden. Dela korven på mitten och skiva upp. Hacka upp löken grovt. Skiva bacon (eller stekfläsk) i lite större bitar.

2
Klar

Sila bort vattnet från potatisen och skölj snabbt en sista gång. Smält en rejäl klick smör en en stor kastrull eller traktörpanna. Stek potatisen så den får fin färg. Rör om ofta så det inte bränner fast i botten. Potatisen är färdig när den är genomstekt, men fortfarande har lite tuggmotstånd.

3
Klar

Fräs under tiden bacon i en stekpanna på medelhög värme så fettet släpper. Tillsätt sedan löken och fräs ytterligare några minuter och blanda sedan ner korven. Fräs blandningen i ca 7-8 minuter.

4
Klar

Häll bort överflödigt fett från stekpannan och tillsätt sedan vinägern (valfritt) och låt reducera ett par minuter. Blanda sedan ner köttblandningen i potatisen och rör runt. Salta och peppra efter smak.

5
Klar

Servera pytt i pannan med nystekt ägg och rödbetor.

föregående
Grundrecept våfflor
föregående
Grundrecept våfflor

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.