Ingredienser
-
15 g dill
-
15 g bladpersilja
-
2 dl solrosskott
-
20 g mâchesalladeller andra gröna blad
-
2 tsk olivolja
-
1 st citron
-
1 nypa flingsalt
-
400 g kallrökt lax
-
1 röd lök(ar)
-
svartpeppar
-
Äggsallad
-
3 hårdkokta ägg
-
0.5 dl majonnäs
-
1 msk dill
-
10 cm purjolök
-
salt & peppar
Steg
1
Klar
|
ÄggsalladHacka äggen grovt. Finhacka purjolöken. Blanda ägg, purjolök och dill tillsammans med majonnäsen och smaka av med salt och ev. en nypa peppar (kan uteslutas). |
2
Klar
|
Skär 4-8 tunna skivor av citronen. Pressa ut resten av citronen så du har ca 1 msk citronsaft. Lägg alla örter, skott och blad i en bunke och ringla över olivoljan och citronsaften. Strö över en nypa eller två med flingsalt och vänd runt salladen lätt. Skala och finhacka rödlöken. |
3
Klar
|
Fördela laxen på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med salladsmixen och en del av rödlöken (servera gärna överbliven rödlök i en skål vid sidan om). Garnera med citronskiva och dra över ett varv med svartpepparkvarnen. |