Kallrökt lax med äggsallad

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
15 g dill
15 g bladpersilja
2 dl solrosskott
20 g mâchesallad eller andra gröna blad
2 tsk olivolja
1 st citron
1 nypa flingsalt
400 g kallrökt lax
1 röd lök(ar)
svartpeppar
Äggsallad
3 hårdkokta ägg
0.5 dl majonnäs
1 msk dill
10 cm purjolök
salt & peppar

Kallrökt lax med äggsallad

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 20 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Äggsallad

Steg

1
Klar

Äggsallad

Hacka äggen grovt. Finhacka purjolöken. Blanda ägg, purjolök och dill tillsammans med majonnäsen och smaka av med salt och ev. en nypa peppar (kan uteslutas).

2
Klar

Skär 4-8 tunna skivor av citronen. Pressa ut resten av citronen så du har ca 1 msk citronsaft. Lägg alla örter, skott och blad i en bunke och ringla över olivoljan och citronsaften. Strö över en nypa eller två med flingsalt och vänd runt salladen lätt. Skala och finhacka rödlöken.

3
Klar

Fördela laxen på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med salladsmixen och en del av rödlöken (servera gärna överbliven rödlök i en skål vid sidan om). Garnera med citronskiva och dra över ett varv svartpepparkvarnen.

föregående
Karamelliserad kycklingfilé med jordnötssås och broccoli
nästa
Köfte med citronhummus
föregående
Karamelliserad kycklingfilé med jordnötssås och broccoli
nästa
Köfte med citronhummus

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.