Karamelliserad kycklingfilé med jordnötssås och broccoli

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 st kycklingfilé
300 g somennudlar
1 stor bit ingefära
3 st stjälkar bladselleri
3 st vårlök
1 dl ketjap manis
2 st broccoli
2 msk sesamfrön ev. lite extra till dekoration
smör
Jordnötssås
100 g jordnötssmör
1 msk sesamolja
1 st lime
2 msk soja
2 msk ketjap manis
2 msk olivolja

Karamelliserad kycklingfilé med jordnötssås och broccoli

Egenskaper:
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
Kök:
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Jordnötssås

Steg

1
Klar

Förberedelse

Skala ingefäran och hacka den fint. Dela sellerin och vårlöken i tunna sneda skivor. Pressa ur saften ur limen. Skär broccolin i små buketter. Torka av kycklingen och dela i två delar på en separat skärbräda, salta och peppra den något.

2
Klar

Jordnötssås

Rör ihop alla ingredienser till jordnötssåsen i en skål tills den är helt slät.

3
Klar

Koka upp vatten i en stor kastrull till nudlarna och koka al dente i ca 3 minuter. Spara nån deciliter vatten från nudlarna och sila bort resten av vattnet. Skölj snabbt i kallt vatten.

4
Klar

Värm upp en stekpanna med lite smör på medelhög värme. Fräs hälften av ingefäran snabbt en halv minut och tillsätt sedan kycklingen. Stek ca 3-4 minuter på båda sidor så den får lite färg. Sänk värmen något och ringla över ketjap manis. Stek kycklingen ytterligare 4-5 minuter till den är klar och köttet blivit glaserat. Ta bort köttet och låt vila en stund på en talrik.

5
Klar

Värm upp lite olivolja i en panna och fräs på resten av ingefäran en kort stund. Tillsätt broccolin och halv deciliter vatten i pannan och ånga under lock 3-4 minuter. Tillsätt de kokta nudlarna, jordnötssåsen och sesamfröna till broccolin. Blanda och stek ihop allt ca 1 minut. Tillsätt extra nudelvatten om det blir för torrt.

6
Klar

Lägg upp nudelblandningen på tallrikar. Skiva kycklingen och fördela ovanpå nudlarna. Strö över selleri och vårlök. Garnera ev. med lite mer sesamfrön och servera.

föregående
Majonäsdressing till sallad
nästa
Kallrökt lax med äggsallad
föregående
Majonäsdressing till sallad
nästa
Kallrökt lax med äggsallad

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.