Ingredienser
-
2 st kycklingfilé
-
300 g somennudlar
-
1 stor bit ingefära
-
3 st stjälkar bladselleri
-
3 st vårlök
-
1 dl ketjap manis
-
2 st broccoli
-
2 msk sesamfrönev. lite extra till dekoration
-
smör
-
Jordnötssås
-
100 g jordnötssmör
-
1 msk sesamolja
-
1 st lime
-
2 msk soja
-
2 msk ketjap manis
-
2 msk olivolja
Steg
1
Klar
|
FörberedelseSkala ingefäran och hacka den fint. Dela sellerin och vårlöken i tunna sneda skivor. Pressa ur saften ur limen. Skär broccolin i små buketter. Torka av kycklingen och dela i två delar på en separat skärbräda, salta och peppra den något. |
2
Klar
|
JordnötssåsRör ihop alla ingredienser till jordnötssåsen i en skål tills den är helt slät. |
3
Klar
|
Koka upp vatten i en stor kastrull till nudlarna och koka al dente i ca 3 minuter. Spara nån deciliter vatten från nudlarna och sila bort resten av vattnet. Skölj snabbt i kallt vatten. |
4
Klar
|
Värm upp en stekpanna med lite smör på medelhög värme. Fräs hälften av ingefäran snabbt en halv minut och tillsätt sedan kycklingen. Stek ca 3-4 minuter på båda sidor så den får lite färg. Sänk värmen något och ringla över ketjap manis. Stek kycklingen ytterligare 4-5 minuter till den är klar och köttet blivit glaserat. Ta bort köttet och låt vila en stund på en talrik. |
5
Klar
|
Värm upp lite olivolja i en panna och fräs på resten av ingefäran en kort stund. Tillsätt broccolin och halv deciliter vatten i pannan och ånga under lock 3-4 minuter. Tillsätt de kokta nudlarna, jordnötssåsen och sesamfröna till broccolin. Blanda och stek ihop allt ca 1 minut. Tillsätt extra nudelvatten om det blir för torrt. |
6
Klar
|
Lägg upp nudelblandningen på tallrikar. Skiva kycklingen och fördela ovanpå nudlarna. Strö över selleri och vårlök. Garnera ev. med lite mer sesamfrön och servera. |