Vietnamesisk kyckling med risnudlar

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
2 bitar kycklingfilé
2 purjolök
2 paprika
2 morötter
4 msk tamarindpasta kan ersättas med lika mängd Worcestershire sås om du inte hittar tamarindpasta
1 tärningar hönsbuljong
300 g risnudlar
1 kruka koriander
salt & peppar
Marinad
2 stjälkar citrongräs
4 vitlöksklyftor
2 gröna chili
6 msk olivolja
4 msk fisksås
2 tsk socker
1.5 dl vatten

Vietnamesisk kyckling med risnudlar

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • 30 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

  • Marinad

Steg

1
Klar

Mariand till kycklingen

Dela den ena stälken citrongräset på hälften och finhacka det (spar resten till senare). Skala och finhacka vitlök. Skär chilin i tunna skivor. Blanda citrongräs, vitlök och chili tillsammans med fisksås, olivolja, vatten och socker. Rör runt tills sockret löst sig.

2
Klar

Skär kycklingfilén i lagom stora bitar. Vänd ner kycklingen i marinaden och ställ åt sidan.

3
Klar

Dela purjolöken på längden och skär i tunna skivor. Halvera paprikan, ta bort fröna och skiva den i tunna skivor. Skala morot och slanta den tunt.

4
Klar

Koka upp lätt saltat vatten till risnudlarna. Skiva resten av citrongräset tunt. Lägg ner nudlarna i vattnet tillsammans med citrongräs. Lyft bort kastrullen från spisen och låt nudlarna dra i vattnet ca 8 min (eller enl. paketet). Häll sedan av vattnet i en sil.

5
Klar

Värm på en wokpanna (alt. traktörpanna) och slå på lite olja. Lyft ur kycklingen från marinaden och stek på hög värme tills det får en yta. Häll ner grönsakerna och fräs ihop allt ett par minuter. Tillsätt resten av marinaden tillsammans med tamarindpastan och smula ner hönsbuljongen. Blanda allt väl och låt sjuda 6-7 minuter. Rör om då och då.

Plocka korianderblad från krukan och hacka grovt. Blanda ner hälften av koriandern i slutet av koktiden.

6
Klar

Smaka av grytan och krydda ev med salt, peppar och ev. en nypa socker. Servera nudlarna tillsammans med kycklinggrytan.

föregående
Saffransbullar med mandelmassa & hallon
nästa
Gräddig svampgratäng
föregående
Saffransbullar med mandelmassa & hallon
nästa
Gräddig svampgratäng

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.