Ingredienser
-
25 g jäst
-
5 dl mjölk
-
1 dl socker
-
1 g saffran
-
100 g rumsvarmt smör
-
12 dl vetemjöl
-
1 tsk salt
-
1 ägg
-
Fyllning
-
100 g rumsvarmt smör
-
200 g mandelmassa
-
200 g färska hallon
-
0.5 dl socker
-
Kristyr (valfri)
-
1 äggvitor
-
2.5 dl florsocker
Steg
1
Klar
|
Värm mjölk, socker och saffran till 37°. Smula jästen i en bunke och häll över den varma mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. |
2
Klar
1h
|
Klicka ner rumsvarmt smör i bunken tillsammans med saltet. Häller ner lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen tills den blir smidig, ca 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsassistent. Låt degen jäsa 1 timme. |
3
Klar
40 min
|
Dela degen i två delar och kavla ut bitarna till ca 1 cm tjock rektangel. Bre ut smöret och strö över den rivna mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå och strö över socker. Rulla ihop degen från långsidan och dela varje rulle i ca 14-15 bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa i 30 minuter. |
4
Klar
10 min
|
Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna och pudra med florsocker (eller gå till nästa steg). |
5
Klar
|
Kristyr (valfritt)Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker. |