Saffransbullar med mandelmassa & hallon

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
25 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1 g saffran
100 g rumsvarmt smör
12 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
200 g färska hallon
0.5 dl socker
Kristyr (valfri)
1 äggvitor
2.5 dl florsocker

Saffransbullar med mandelmassa & hallon

En sats ger ca 30 bullar

  • 2 h
  • 1 portioner
  • Mellan
  • 230 ℃

Ingredienser

  • Fyllning

  • Kristyr (valfri)

Steg

1
Klar

Värm mjölk, socker och saffran till 37°. Smula jästen i en bunke och häll över den varma mjölken. Rör om tills jästen lösts upp.

2
Klar
1h

Klicka ner rumsvarmt smör i bunken tillsammans med saltet. Häller ner lite mjöl i taget under omrörning. Arbeta degen tills den blir smidig, ca 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsassistent. Låt degen jäsa 1 timme.

3
Klar
40 min

Dela degen i två delar och kavla ut bitarna till ca 1 cm tjock rektangel. Bre ut smöret och strö över den rivna mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå och strö över socker. Rulla ihop degen från långsidan och dela varje rulle i ca 14-15 bitar. Lägg bullarna i formar och låt jäsa i 30 minuter.

4
Klar
10 min

Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bullarna svalna och pudra med florsocker (eller gå till nästa steg).

5
Klar

Kristyr (valfritt)

Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.

föregående
Saffransbullar med mandelmassa
nästa
Vietnamesisk kyckling med risnudlar
föregående
Saffransbullar med mandelmassa
nästa
Vietnamesisk kyckling med risnudlar

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.