Mandelmassa

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
75g sötmandel
5 st bittermandel
5 dl florsocker
1,5 msk vatten

Mandelmassa

Ger ca 100 g mandelmassa

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Innehåller nötter
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 20 min
  • 1 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Tips

Dela

Man kan köpa skållad mandel om man vill slippa den biten, eller hoppa över steget helt för mandelmassa av lite rustikare och grövre karaktär.

Steg

1
Klar

Skolla mandeln

Koka upp vatten och häll ner mandlarna. Låt koka någon minut tills skalet börjar lossna. Häll bort vattnet och skölj till de kallnat. Skala mandlarna och torka torra med en handduk.

2
Klar

Gör mandelmassan

Mixa mandel och florsocker i en matberedare till en massa som liknar fint mjöl. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en fin massa med lagom och jämn konsistens.

3
Klar

Forma med fördel mandelmassan som en rulle i plastfolie om du inte behöver den direkt, och förvara den sedan i kylskåpet.

föregående
Gräddig svampgratäng
nästa
Sega maränger
föregående
Gräddig svampgratäng
nästa
Sega maränger

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.