Sega maränger

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
100 g äggvitor
200 g socker

Sega maränger

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 3 portioner
  • Mellan
  • 125 ℃

Ingredienser

Tips

Dela

Receptet utgår från 1 del äggvita och 2 delar socker, och ger ca 6 stora maränger. En äggvita från ett medelstort ägg väger ca 34 gram (3 äggvitor ~ 100g ~ 1 dl). För enkelhetens skull utgår antalet portioner från en äggvita.

Steg

1
Klar

Vispa först socker och äggvita med en elvisp tills det är blandat. Vispa sedan smeten över ett vattenbad tills smeten nåt en temperatur på 60-65 grader (använd termometer!)

2
Klar

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa vidare tills smeten svalnat. Det går snabbare om du använder att kallt vattenbad.

3
Klar

När smeten svalnat, vänd ner någon smaksättning. Tips på smaksättning kan vara lemon curd, lakrits, choklad, nötter, hallonsås, dulce de leche, polka mf. Klicka ut 6 st maränger på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar.

4
Klar

Grädda marängerna i ugnen i ca 45 minuter om du gör lite större maränger, minska tiden om du gör mindre maränger. När dom släpper lätt från pappret är dom klara. Låt svalna.

föregående
Mandelmassa
nästa
Caesarsallad

föregående
Mandelmassa
nästa
Caesarsallad


Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.