Ingredienser
-
100 g äggvitor
-
200 g socker
Tips
Receptet utgår från 1 del äggvita och 2 delar socker, och ger ca 6 stora maränger. En äggvita från ett medelstort ägg väger ca 34 gram (3 äggvitor ~ 100g ~ 1 dl). För enkelhetens skull utgår antalet portioner från en äggvita.
Steg
1
Klar
|
Vispa först socker och äggvita med en elvisp tills det är blandat. Vispa sedan smeten över ett vattenbad tills smeten nåt en temperatur på 60-65 grader (använd termometer!) |
2
Klar
|
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa vidare tills smeten svalnat. Det går snabbare om du använder att kallt vattenbad. |
3
Klar
|
När smeten svalnat, vänd ner någon smaksättning. Tips på smaksättning kan vara lemon curd, lakrits, choklad, nötter, hallonsås, dulce de leche, polka mf. Klicka ut 6 st maränger på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar. |
4
Klar
|
Grädda marängerna i ugnen i ca 45 minuter om du gör lite större maränger, minska tiden om du gör mindre maränger. När dom släpper lätt från pappret är dom klara. Låt svalna. |