Minnen från barndomen, mammas baconbröd! Ett gott bröd som gräddas i ugnen tillsammans med bacon söta goda äpplen. Kan ätas både kall och varm som middag eller tilltugg.
Udonnudlar görs endast med vatten och vetemjöl och är något tjockare än andra typer av nudlar. Används ofta i soppa, ex den traditionella nudelsoppan ramen.
Visst är det lätt att slänga mer ett paket tortilla när man är i affären? Det är faktiskt lika lätt att göra själv också, och du har i regel alla ingredienser hemma redan.
Att få ett gott bröd till frukosten behöver inte vara svårt. Detta receptet svänger man snabbt och lätt ihop på kvällen, och sen gräddar man det på morgonen.
Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis. I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta. Svamp, tomatsås eller pesto...
Panpizza bakas normalt i en stål- eller gjutjärnspanna, och är i regel tjockare än en klassisk italiensk pizza. Oljan i pannan gör degen krispig och god.