Lyxvåfflor med rom

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
125 g smör
4 st ägg
2.5 dl mjölk
2.5 dl grädde
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 röda lök(ar)
200 g rom ex. löjrom
3 dl crème fraiche alt. gräddfil
dill

Lyxvåfflor med rom

Egenskaper:
  • Skaldjur
  • 35 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Smält smöret och låt det svalna något. Separera äggvitan från äggulan.

2
Klar

Vispa äggulorna, grädde och mjölk. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vispa ihop det med äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.

3
Klar

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det försiktigt i smeten innan våfflorna ska gräddas. Smörj gärna järnet med lite smör innan våfflorna gräddas.

4
Klar

Skala och finhacka, alt. skiva, rödlöken. Grädda våfflorna och lägg på en klick crème fraiche, rom och lök. Toppa med lite dill.

Kalkonfarsbiffar
föregående
Pankostekta kalkonfärsbiffar
Limebakad torsk
nästa
Limebakad torsk
Kalkonfarsbiffar
föregående
Pankostekta kalkonfärsbiffar
Limebakad torsk
nästa
Limebakad torsk

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.