Ingredienser
-
200 g vetemjöl
-
1 tsk salt
-
2 msk olivolja
-
1 dl hett vatten
Steg
1
Klar
|
Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll på oljan och 0,75 dl kokhett vatten.Knåda degen i ca 5-6 minuter och tillsätt sedan resten av vattnet om degen är torr. Degen ska vara fast och smidig så den går att kavla ut. Låt degen stå i 15-20 minuter under en handduk eller i plastfolie. |
2
Klar
|
Dela upp degen i 4 lika stora bitar och kvala ut dem tunt, ca 1 - 1,5 mm tjocka skivor. Stek i en torr stekpanna på medelhög temperatur i ca 30-60 sekunder på varje sida så brödet blir torra och får fin färg. |
3
Klar
|
Lägg de stekta tortillabröden i en lätt fuktad handduk med folie runt så de inte torkar. |