Ingredienser
-
20 st falafel
-
4 st tortillas
-
400 g vita bönor
-
5 st tomater
-
1 st lök(ar)
-
40 g persilja
-
3 msk olivolja
-
2 msk vitvinsvinäger
-
1 tsk spiskummin
-
flingsalt
-
svartpeppar
-
Yoghurtsås
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 msk olivolja
-
3 dl grekisk yoghurt
-
0.5 st gurka
-
salt
Tips
För enkelhetens skull kan man använda sig av färdig falafel och tortilla, men det blir såklart bäst om man tillverkar båda själv.
Steg
1
Klar
|
Hacka vitlöken och fräs lätt i en stekpanna med olivolja tills den får lite färg. Rör ner vitlöken tillsammans med oljan i en skål med yoghurten. Skär gurkan till tunna stavar och blanda ner i såsen. Låt gärna stå i kylskåp och låt dra en stund innan servering. |
2
Klar
|
Häll vita bönar i en stor skål (skölj av innan ordentligt om det är bönor på burk). Mosa bönorna lätt med en gaffel. Tärna upp tomaterna, finhacka rödlöken och hacka persiljan. Häll ner i skålen med bönorna. Tillsätt olja, vinäger, spiskummin. Smaka av med flingsalt (krossa mellan fingrarna) och peppar. Blanda allt. |
3
Klar
|
Tillaga falafeln och värm på pitabröden. Fyll tortillan med bönsalladen, falafel och yoghurtsåsen. |