Krämig hummus

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
1 burk kikärtor 1 burk ~ 400g ink. spad
4 msk ljus tahini
1 vitlöksklyftor
1 citron
1 tsk salt

Krämig hummus

ger ca 300 g hummus

Egenskaper:
  • Glutenfri
  • Innehåller nötter/frön
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 10 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Sila av kikärtorna, men spara spadet från burken. Riv citronzest från citronen och pressa sedan ut saften från den.

2
Klar

Mixa ihop tahinai, salt, citronsaft och pressad vitlök med en stavmixer eller en matberedare i ca 1 minut tills du får en fast vit massa. Späd massan med lite av spadet tills det blir krämigt. Tillsätt kikärtorna till massan och mixa ytterligare ca 2 minuter. Skrapa ner kanterna med jämna mellanrum så allt bli mixat ordentligt.

3
Klar

Smaka av hummusen med citronzest och ev. lite mer salt, citronsaft eller vitlök efter smak. Fortsätt sedan mixa ihop allt tills kikärtorna är helt finfördelade. Börja sedan sakta späda ut hummusen med spadet (eller vatten om det är slut) medan mixern är igång. Fortsätt mixa tills röran är len och krämig, den ska varken vara för lös eller för torr i konsistensen.

4
Klar

Servera hummusen direkt eller förvara i kylskåp tills den ska användas. Den klarar sig i kylskåpet ca 3-4 dagar utan problem. Ringla över olivolja och servera som en god dippa med grönsaksstavar eller som tillbehör till maten.

föregående
Köfte med citronhummus
föregående
Köfte med citronhummus

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.