Pasta olio aglio

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
600 g fusilli
10 st vitlöksklyftor
6 röda chilipeppar
2 krukor persilja
2,5 dl olivolja
ett par nypor flingsalt

Pasta olio aglio

Egenskaper:
  • Laktosfri
  • Vegetariskt
  • 20 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Rensa ut chilifrukterna från kärnorna och skiva eller grovhacka den. Grovhacka vitlöken. Finhacka persiljan från båda krukorna. Spara ev. lite som garnering.

2
Klar

Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög temperatur. Häll ner chilin, vitlöken och den finhackade persiljan. Fräs lätt på låg till medelhög temperatur utan att vitlöken bränns vid, och rör runt under tiden. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig i den varma oljan medan pastan kokar.

3
Klar

Koka pastan al dente, tar ca 4-6 minuter. Häll ut vattnet och häll tillbaka den kokta pastan i grytan med olja och rör runt så allt fördelas i pastan. Häll upp på tallrikar, strö över några nypor flingsalt och garnera med lite färsk persilja och servera.

föregående
Fettuccine med ricotta och sockerärter
nästa
Sallad med rödbetor och bacon
föregående
Fettuccine med ricotta och sockerärter
nästa
Sallad med rödbetor och bacon

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.