Pappardelle med pesto

Dela med ditt sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den länk

Ingredienser

Antal portioner:
500 g färsk pappardelle
150 g basilikapesto
500 g körsbärstomat(er)
250 g mozzarella
1 kruka färsk basilika
olivolja
salt & peppar

Pappardelle med pesto

Egenskaper:
  • Innehåller nötter/frön
  • Vegetariskt
  • 10 min
  • 4 portioner
  • Lätt

Ingredienser

Steg

1
Klar

Koka pastan

Värm på en kastrull med saltat vatten. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen (normalt ca 3-4 minuter för färsk pasta). Slå av vattnet och blanda pastan med basilikapeston.

2
Klar

Stek tomaterna

Halvera körsbärstomaterna och skär mozzarellan i lagom stora bitar munsbitar. Värm på en stekpanna med någon matsked olivolja och stek tomaterna ett par minuter tills dom blir varma. Ta bort stekpannan från plattan och vänd ner mozzarellan. Salta och peppra efter smak.

3
Klar

Fördela pastan på tallrikar och toppa med tomat och mozzarellablandningen. Ringla ev. över lite olivolja. Dekorera med färsk basilika och servera direkt.

föregående
Tomatsallad med rödlök
nästa
Basilikapesto
föregående
Tomatsallad med rödlök
nästa
Basilikapesto

Lägg till kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.